12 september werd de nieuwe Apple Watch door Jeff Williams van Apple geïntroduceerd: de Apple Watch 4. Ditmaal is er wel degelijk echt iets nieuws te vermelden, nieuw design, betere prestaties, maar toch nog oud en vertrouwd.

Nieuw design Apple Watch 4

Het is nog steeds het originele klassieke design van de Appel Watch zoals we die allemaal kennen, maar toch hier en daar verbeterd. Ook 30% meer scherm door beter gebruik te maken van de randen en hij is dunner dan de huidige versies 1, 2 en 3.

Nieuwe functies?

Ja er zijn ook een paar nieuwe functies te benoemen. Belangrijk is het verder uitwerken van de hartmetingen. Je kunt nu zelfs een ECG maken met behulp van de Apple Watch 4 en de WatchOS 5 software. Verder is er val-detectie, 50% meer geluid (speakers) voor verbeterde telefoongesprekken (T-Mobile, waar blijft de eSIM!!!) en de draaiknop (Digital Crown) geeft nu haptic feedback zodat het lijkt of het een mechanisch knopje is door de klikjes die je nu voelt.

En de Apple Watch bandjes voor de Apple Watch 4 series?

Dat is (gelukkig) hetzelfde gebleven. De Apple Watch 4 heeft nieuwe formaten omdat deze groter is geworden (40mm en 44mm) maar dat is gelukkig alleen het horloge zelf. De koppeling voor de bandjes is exact hetzelfde gebleven. Apple Watch bandjes voor de 38mm passen ook op de 40mm versie en de 42mm versie passen nu ook op de 44mm versie. Met andere woorden, we hebben keuze genoeg voor de Apple Watch 4 bandjes!

Hamvraag: kopen of niet?

Dat is natuurlijk de vraag. Koop je een Apple Watch serie 4 of een Apple Watch serie 3. Ikzelf heb nog een 2 en die heeft al wat kuren. Dus ja, ik denk dat ik wel overstap ergens komend jaar. Niet meteen, het is nog steeds een luxe product. Heb je nog geen Apple Watch is er eigenlijk maar 1 advies: koop de Apple Watch 4 en niet de 3. Net even beter, langere batterij duur en (persoonlijk) net iets mooier. Spaar dan nog even die extra 100, 150 euro meer.

Wat je wel gelijk nu kunt kopen? Nieuwe Apple Watch bandjes. Want die passen op alle Apple Watch series!

Happy shopping!

Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *